Запіканка з грибами та сосисками – простий рецепт на обід чи вечерю

1
Запіканка з грибами та сосисками – простий рецепт на обід чи вечерю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ще один варіант дуже смачної запіканки, яка для холодного зимового вечора стане чудовим обідом або вечерею для всієї родини.

Для приготування цієї запіканки потрібні

Складові:

  • свіжі печериці – 300 грам (нарізати скибочками);
  • борошно – 150 грам;
  • яйця – 2 штуки (збити);
  • молоко – 1 склянка;
  • рубана зелень петрушки – 1 столова ложка з гіркою;
  • олія рослинна 1 столова ложка, + чайна ложка для змащування форми;
  • масло вершкове – 25 грам;
  • цибуля ріпчаста – 2 цибулини (нарізати тонкими півкільцями);
  • бульйон м’ясний – 1,5 склянки.
  • сіль та чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

У миску просіяти борошно (залишивши 1 столову ложку для соусу), додати трохи солі і, безперервно збиваючи вінчиком, вилити в неї суміш збитих яєць з молоком, замішуючи однорідне тісто без грудок. Готове тісто залишити на 30 хвилин для набухання борошна, після чого додати зелень петрушки і розмішати.

Форму для запікання слід змастити олією, викласти сосиски, розрізавши їх навпіл, і поставити в розігріту духовку при температурі 180 °С на 10 хвилин. Сосиски можна нарізати і кружальцями завтовшки 2 – 3 см.

У сковороду влити ложку рослинної олії, обсмажити на ній нашатковану цибулю (половину приготовленої кількості), додати гриби, сіль та спеції, а також трохи бульйону, і тушкувати до готовності. Потім гриби злегка охолодити і змішати з приготовленим тістом. Готову суміш вилити у форму для запікання поверх сосисок і поставити в духовку на 30-40 хвилин.

Тим часом потрібно приготувати соус. Для цього в невеликій каструльці або сотейнику потрібно розігріти вершкове масло, додати в нього цибулю, що залишилася, і обсмажити до золотистого кольору. Потім ввести, помішуючи, ложку борошна, просіюючи її, щоб не було грудок. Обсмажувати масу ще протягом однієї хвилини. Далі, слід влити повільно бульйон, продовжуючи помішувати, довести суміш до кипіння і проварити близько 5 – 7 хвилин – до загустіння. Потім накрити кришкою, зменшити вогонь і залишити ще хвилин на 5.

Готову запіканку подавати у гарячому вигляді, розрізавши на порційні шматки та окремо подавши соус.

На замітку: За бажанням поверхню запіканки можна посипати будь-яким тертим сиром, розподіляючи його рівним шаром за 15 хвилин до закінчення часу приготування. У цьому випадку перед подачею запіканку рекомендується посипати рубаною зеленню свіжого кропу. А для більшої ситності можна додати в запіканку відварену картоплю, нарізану скибочками, відварний рис або макарони.

Смачного!

попередня стаття“Кобра” – нова вірусна стрижка для довгого волосся з TikTok
наступна статтяЯк вивести цвіль зі стін: 3 найпростіші та дієві способи
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я