...
ГоловнаЗдоров'яНутриоціологи забороняють смажити на нерафінованій олії

Нутриоціологи забороняють смажити на нерафінованій олії

Підпишіться на нас:

Багато хто звик смажити картоплю, яйця, рибу на олії, хоча б 1-2 ложки, але додаємо. Проте нутриціологи категорично забороняють це робити і пояснюють чому.

На нерафінованій олії ми смажимо своє здоров’я

Ніколи не використовуйте нерафіновану олію для смаження. Це стосується не лише соняшникової олії, на дорогому оливковому теж смажити не можна, якщо вам важливе здоров’я.

У звичайному стані олія корисна, вона має бути в раціоні. Проте при термічній обробці шкідливість олії як продукту зашкалює. Олія починає виділяти канцерогенні речовини (ті, що здатні викликати онкологію), зокрема це: акролеїн, вільні радикали, акриламід, кетони.

Зазначений метод приготування їжі, крім онкології, може спровокувати: холецистит, жовчнокам’яну хворобу, підвищення холестерину, набір зайвої ваги, захворювання серцево-судинної системи.

Найгірший вибір для приготування їжі є соняшникова, соєва та кукурудзяні олії, що мають у своєму складі велику кількість Омега-6 жирних кислот. Кращими маслами для смаження є кокосова і масло каноли (включаючи рафіновані версії цих масел), а також топлене вершкове масло дхі.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...