...
ГоловнаКулінаріяПечені яйця: рецепт для тих, кому набридла смажена та варена страва

Печені яйця: рецепт для тих, кому набридла смажена та варена страва

Підпишіться на нас:

Варені яйця – смачна страва. Але вона може сильно набриднути, якщо їсти щодня.

Те саме стосується смажених яєць. Крім того, через використання рослинної олії цю страву не можна назвати такою корисною, як перша.

Подробиці

Чи існують інші способи приготування яєць? Досвідчені кулінари відповідають на це запитання ствердно.

Як не дивно, але яйця можна запекти. У цьому випадку страва збереже свої корисні властивості і набуде апетитного вигляду, цікавого смаку і незвичайної консистенції.

Як правильно запекти яйця

Яйця слід правильно підготувати до процедури. У жодному разі не відправляйте в розігріту духовку яйця, які ви недавно дістали з холодильника.

Справа в тому, що виникне різкий перепад температур, через який продукт просто лусне. У результаті ви не зможете приготувати страву і змушені будете довго очищати стінки духової шафи.

Яйця, витягнуті з холодильнику, мають зігрітися. Тому треба почекати бодай півгодини. Якщо ви хочете заощадити час, обдайте продукт теплою водою.

Далі викладіть яйця у форму для запікання або на ґрати. Після цього встановіть “конструкцію” в розігріту до 180 градусів духовку.

Тривалість запікання має становити 25-30 хвилин.

Приготовлені яйця треба остудити і зняти  шкаралупу. Вийде рум’яна страва, що відрізняється щільною консистенцією та неймовірно насиченим смаком. У цьому плані страва «виграє» у варених та смажених яєць.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...