Дві причини посадити щавель на дачі

0
Щавель на грядці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щавель в сфері городництва знають всі. Його висаджують, щоб потім збирати врожай кислих листочків та варити з них борщ, робити заготовки на зиму. Навесні він рано сходить, тому це майже перша вітамінна добавка до раціону харчування. Але щавель можна використовувати не лише в кулінарії. Читайте про це далі.

Боротьба із розростанням малини

Кущі малини часто люблять рости самовільно. З ними постійно доводиться боротись: направляти, ставити загородки. Ягоди смачні, але без нагляду кущі дуже стрімко можуть захопити всю ділянку.

Не дивуйтесь, щавель допоможе стримати малину. У його складі є кислоти, які конфліктують із ягідними кущами. Виходить, що там, де він росте, малина не буде проявляти активність в тому напрямку. Ось такий лайфхак для городників.

Чистота рук

Всім відомо, якого кольору руки після городніх робіт. Вони чорні, відмити їх майже нереально. І тут щавель стане у нагоді. Ним можна натерти руки після ягід, грибів, картоплі, слив.

Природа завжди поруч. Таким чином ви можете керувати малиновими кущами та очищувати при потребі руки після брудних робіт. Один щавель, а стільки користі. Якщо на грядці ще лишиться, обов’язково зваріть з нього борщ.

попередня статтяГотуємо на зиму баклажани по-грузинськи
наступна статтяГотуємо фруктове печиво з манкою, яке неможливо зіпсувати
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я