Перевірені поради, як лікувати кон’юнктивіт вдома

0
Перевірені поради, як лікувати кон'юнктивіт вдома
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Восени багато хто зіштовхується з проблемою запалення слизової ока. Якщо хвороба тільки починається, то на першому етапі можна обмежитися домашніми засобами.

Подробиці

Хоча для лікування кон’юнктивіту є безліч медичних засобів, проте бувають ситуації, коли нема можливості придбати краплі.

Кон’юнктивіт має низку ознак, за якими його легко впізнати: почервоніння очей, сльозотеча, виділення, що мають різний колір та консистенцію, а також набряклість повік.

Для того, щоб недуга швидше минула необхідно промивати, протирати очі, прикладати примочки чи компреси перевіреними народними засобами.

Серед них популярним є настій ромашки: потрібно заварити 1 ч.л. сухої ромашки, мов чай, охолодити та протирати очі. Обов’язково це робити від зовнішнього до внутрішнього кута ока. На кожне око брати новий одноразовий ватний диск. Іноді очі по-різному виражають хворобливість і тому виділення потрібно ретельно прибирати, щоб більш хворе око не провокувало загострення на більш здоровому.

Для промивання ідеально підійде шипшина, в осінній час її легко знайти. Шипшину потрібно подрібнити, залити водою, довести до кипіння і дати настоятися 20-30 хвилин. За це час температура стане помірною для промивання. Ефективно допомагає такий засіб при аденовірусному запаленні.

Насіння кропу, заварене в окропі, допомагає при гнійному кон’юнктивіті. Необхідно робити примочки 3-5 разів на день на 15 хвилин. Натомість сік свіжого кропу підходить для протирання.

Будьте обережні при застосуванні, якщо маєте алергії на певні рослини. Не експериментуйте з агресивними речовинами, зокрема зі спиртом, часником чи соком цитрусових.

попередня статтяНазвані корисні осінні добавки до чаю та кави
наступна статтяЯк приготувати незвично солодку гречку
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я