Як приготувати зимовий соус з кропу

0
Соус з кропу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Взимку дуже зручно, коли під рукою є готові смакові приправи та заготовки. Вони наділяють страви багатим ароматом. Смак стає насиченим та виразним. З сухими приправами так не виходить. Приготуйте соус з кропу, який доповнить ваші улюблені страви: супи, салати, закуски і ін. Рецепт доступний. Потрібно тільки трохи кропу та бажання готувати.

Що треба для приготування

Найперше вам потрібен молодий кріп. З нього соус виходить ніжніший за консистенцією. Якщо у вас в партії зелені попались великі та товсті гілочки, краще їх заморозити на зиму.

Ретельно вимийте зелень від залишків пилу, піску, дрібного сміття, щоб потім нічого не попадалось на зуби. Подрібніть ножем кріп. 2-4 пучка буде достатньо (залежить від розміру). Загалом у вас має вийти середня миска порізаної зелені. Часник подрібніть на маленькі шматки та змішайте з кропом. Візьміть 6-10 зубчиків. Орієнтуйтесь на свій смак.

До кропу додайте цедру від одного лимона. Також витісніть сік. Уважно перевіряйте, щоб кісточки не випали у заготовку. З часом вони дадуть гіркий присмак, чим все зіпсують.

Щоб соус був насичений, візьміть ароматну рослинну олію. Посоліть на свій смак. Зверніть увагу, соус має бути солонуватим, не прісним. Подрібніть масу блендером, щоб вийшла однорідна консистенція.

Готовий соус розкладіть в чисті та сухі банки, закрийте кришками та ставте на зберігання у холодильник. На найближчі 3-4 місяці ви будете забезпечені смачним та ароматним кропним соусом. Смачного!

попередня статтяЧому поруч із трояндами варто посадити клематис
наступна статтяЯк приготувати овочеву ікру з болгарським перцем
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я