Що робити, якщо морква підіймається з землі раніше збору врожаю

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

При вирощуванні моркви для дачників важливо отримати рівні та великі коренеплоди. З моменту посіву пройшло вже багато часу та етапів підживлення, захисту від шкідників, поливу. В кінці лишається набратись терпіння та дочекатись збору врожаю. Але в останній момент щось йде не за планом, і морква починає підійматись з грядки. Саме в кінці літа відбуваються подібні метаморфози. Що з цим робити?

Що відбувається

«Вискакування» з грядки не є доречним, якщо це відбувається невчасно. Верхня частина коренеплоду буде піддаватись впливу сонячних променів. З часом вона позеленіє, накопичуючи соланін (отрута), а сам коренеплід втратить свій солодкий смак. При переробці для приготування їжі доведеться більшу його частину відрізати. Щоб такого не сталось, врожай потрібно рятувати.

Чому так відбувається

Причин може бути декілька, чому так відбувається. В першу чергу потрібно звернути увагу на ґрунт. Можливо, він має неправильну чи надмірну щільність або занадто рихлий. Все це спонукає коренеплід до неправильного розвитку і вибору напрямку росту. Дивне слово «вибір»? Як морква може його зробити? Зрештою, вона його робить, бо обирає — рости вгору чи вниз.

Чи можливо виправити ситуацію

Так, ситуацію можна врятувати. Найпростіше, що треба зробити — провести підгортання. Ви маєте присипати ґрунтом видимі частини моркви. Це захистить її від сонячного проміння та висихання.

Підгортання є стандартною процедурою. Вона допоможе зберегти природний колір моркви та її смакові властивості. Ви врятуєте врожай та зможете його зібрати — ваші сили будуть винагороджені. Як бачите моркву над ґрунтом, одразу підгортайте.

попередня стаття5 продуктів для сили та витривалості, які варто додати у свій раціон
наступна статтяВітамінна заправка з буряка, часнику та хріну на зиму
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я