Томатна приправа з болгарським перцем до перших страв, пельменів, спагеті

Томатна приправа завжди має бути в домашньому господарстві. Це той продукт, який стане в нагоді для страв з картоплі, голубців, для зажарки до борщу. Можна навіть не продовжувати перелічувати кулінарні шедеври, до яких пасує додати томатну приправу з болгарським перцем. Один раз приготувати, а потім в потрібний момент буде, як знахідка. Банка з приправою — це економія вашого часу на кухні біля плити. Рецепт простий та доступний.

Що потрібно для приготування

Перелік продуктів, які вам потрібно підготувати:

  • помідори — 4 кг;
  • болгарський перець — 1 кг;
  • гострий перець — 1 шт.;
  • пучок кропу;
  • пучок петрушки;
  • сіль — 2 ст.л.;
  • цукор — 2 ст.л.;
  • рослинна олія — 40-50 мл.

Процес приготування

Почніть підготовку з пошуку потрібної тари. Її потрібно вимити та простерилізувати. Можна брати банки з кришками на закрутку, ними простіше користуватись.

Овочі та зелень добре промийте під проточною водою. Перець очистіть від плодоніжки та середини з насінням. Через м’ясорубку пропустіть помідори та болгарський перець. Щоб відчувався смак частинок, використовуйте насадку з великими отворами.

Петрушку та кріп подрібніть, висипте до овочевої маси. Сюди ж в ємність вилийте рослинну олію та додайте сіль, цукор. Поставте на плиту, добре вимішайте масу, щоб смаки рівномірно розподілились. Доведіть до кипіння, але не інтенсивного. Не треба, щоб активно усе бурлило. Періодично помішуйте.

Маса має прогрітись на вогні протягом 8-10 хвилин. Потім вогонь скручують та доводять смак до потрібної кондиції з використанням солі та цукру. Особливо цей момент важливий, якщо томати попались кислуваті. Прокип’ятіть овочеву масу ще 5 хвилин.

Тепер розливайте томатно-перцевий соус по банках та закривайте кришки. Переверніть догори дном та лишіть їх на декілька годин. Все, приправа готова. Взимку буде смачно!

Пугачова Людмила
Пугачова Людмила
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин