5 продуктів із низьким глікемічним індексом, які допоможуть комфортно тримати дієту на схудненні

0
5 продуктів із низьким глікемічним індексом, які допоможуть комфортно тримати дієту на схудненні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У кожного, хто тільки починає правильно харчуватися, можуть спочатку бути складності зі складанням раціону. І справді, варто ознайомитися з етикетками, індексами, поживною цінністю та жирними кислотами, що містяться у складі – очі відразу розбігаються.

Однак нехтувати їх вивченням не можна, дуже важливо заглибитись у тему, як мінімум за допомогою фахівців, якщо ви дійсно хочете харчування налагодити.

Один із найважливіших показників, на який потрібно звернути увагу в першу чергу – глікемічний індекс. Знання ГІ складових частин вашого раціону допомагає зробити більш передбачуваною зміну рівня цукру, а також зрозуміти, як довго з вами буде відчуття ситості після їх вживання.

Будь-яку їжу можна розділити за рівнем індексу на кілька частин:

  • низький – від 0 до 50
  • середній – від 51 до 70
  • високий – від 71 до 100

Для схуднення та підтримки здоров’я в нормі нас цікавить перша група. У цій статті ви знайдете добірку з п’яти продуктів із низьким ГІ, які варто вже сьогодні включити до свого раціону.

1-й продукт – темний шоколад

Хто б міг подумати, що така смакота опиниться в п’ятірці продуктів, що рекомендуються на ПП. Але факт залишається фактом, його глікемічний індекс – близько 50-ти. Якщо ви не любите солодке в принципі, можете замінити шоколад на варені яйця, ефект буде той же, їхній індекс приблизно однаковий.

2-й продукт – кислий сир

Показник сиру коливається в районі 30-ти. Тому його зі спокійною совістю можна включати у всілякі страви і їсти якнайчастіше, як самостійний продукт. Крім того, в ньому дуже багато користі – вагома кількість білка, кальцію та амінокислот, що впливають на спалювання жиру.

3-й продукт – сочевиця та квасоля

Бобові перебувають у топі за вмістом білка серед рослинних джерел, отже добре насичують, а головне надовго. Їхній індекс теж десь 30, а значить квасолю і сочевицю рекомендується їсти тим, кому потрібно за показаннями здоров’я уникати різких стрибків цукру.

4-й продукт – баклажан

Є чудовою складовою для збалансованого раціону. Він не тільки дуже корисний, містить чимало вітамінів і важливих мінералів, але ще й дуже смачний, тому його можна зробити постійним гостем на своєму столі, не переживаючи за одноманітність. До речі, глікемічний індекс баклажану – 20-ть.

5-й продукт – броколі

Цей вид капусти один із найнижчих калорійних, і в нашому списку продуктів – з найнижчим ГІ – 15-ть. Тому нутриціологи радять більше їсти брокколі на ПП, адже цей продукт насичений корисними речовинами та не навантажує організм глікемічно.

попередня статтяТоматна приправа з болгарським перцем до перших страв, пельменів, спагеті
наступна статтяСоус з хріном за 5 хвилин до страв з м’яса чи пельменів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я