3 засоби для макіяжу, якими не можна користуватися в холоди

0
3 засоби для макіяжу, якими не можна користуватися в холоди
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Макіяж у холодний сезон вимагає особливого підходу, адже деякі макіяж можуть призвести до плачевного результату і навіть нашкодити здоров’ю шкіри. Про головних претендентів на виліт із вашої косметички — у нашому матеріалі.

З приходом осені варто переглянути звичні макіяж-ритуали, щоб забезпечити шкірі відчуття комфорту та здоровий вигляд. Відомо, що з настанням холодів деякі засоби для макіяжу можуть нашкодити вашій красі, а не підкреслити її. Разом з візажисткою Оленою Довгаль розповідаємо, про які макіяж краще забути в зимовий період.

Спиртовмісні тональні основи

Безумовно, такі характеристики тональної основи, як щільність і стійкість роблять її корисним елементом косметички, але при її використанні на щоденній основі ви ризикуєте погіршити стан шкіри, якщо недостатньо ретельно знайомитеся зі складом того чи іншого засобу під час б’юті-шопінгу.

Перевагу варто віддати продуктам з делікатними формулами, у складі яких є компоненти, що доглядають, і мінімальний рівень SPF-захисту.

Матові текстури

Ні для кого не секрет, що матові текстури підкреслюють майже всі лущення на обличчі або губах, а в холод їх у нас особливо багато. Як би ми не намагалися використовувати бальзами та креми, живлення все одно не вистачає, тому краще відкласти матову помаду до тепліших часів.


Якщо ж можливості відмовитися від матової текстури немає, ловіть дієвий б’юті-хак: з’єднайте 1 чайну ложку цукру з чайною ложкою меду, перемішайте і скраб для губ готовий. Помасажуйте круговими рухами губи 1,5 хвилин, змийте теплою водою і нанесіть бальзам. Будьте впевнені, що після такого експрес-догляду матова помада ляже найрівнішим шаром.

 


Засоби на олійній основі

Тут одразу виникає питання: хіба олії у складі засобів, у тому числі декоративних, не живлять шкіру? Здебільшого розповіді про користь масляних основ для шкіри – маркетинг, і вони не несуть жодної користі для здоров’я та краси шкіри і навіть, навпаки, незалежно від пори року можуть забивати пори, призводячи до нових висипів та інших недоліків шкіри.

На замітку: яких засобів краще уникати догляду?

Глиняні маски. Ці косметичні засоби творять справжні дива зі шкірою в теплу пору року, роблячи її матовою та чистою, проте взимку ви отримаєте від них лише додаткове відчуття стягнутості. При цьому, якщо власникам жирного типу епідермісу можна лише знизити кількість використання, то тим, у кого шкіра спочатку схильна до сухості, варто відмовитися від подібної косметики до літа.

Зволожуючий крем. На жаль, щільності зволожуючого крему не вистачає для того, щоб забезпечити шкіру належним захистом у сезон вітрів та знижених температур. Краще озброїтися живильним кремом для обличчя – він захистить покрив від низьких температур, а за рахунок щільнішої текстури забезпечить менш активну втрату вологи.

попередня статтяМариновані печериці, які готуються лише 5 хвилин: для салатів, і як самостійна закуска
наступна статтяЯк готувати і їсти буряк сирим: дуже смачний спосіб приготування
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я