Харчові тригери: як допомогти організму, якщо ви відчуваєте тривожність

0
Харчові тригери: як допомогти організму, якщо ви відчуваєте тривожність
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Наше життя сповнене стресів. Позбутися їх повністю ми, на жаль, не можемо, проте нам цілком під силу полегшити самопочуття в ці моменти або хоча б не посилити поточний стан. Дуже важливо звертати увагу на харчування. Розповідаємо, від яких продуктів варто відмовитися, коли ви нервуєте.

Цукор

Звичайно, у разі гострої стресової реакції, рука в першу чергу потягнеться за чимось солодким. Це природна реакція організму – солодка їжа стимулює вироблення серотоніну (гормону радості), а це якраз те, що потрібно в такий момент. Проте фахівці не рекомендують шукати заряду серотоніну в десертах, оскільки рафінований цукор у їх складі викликає різкий стрибок глюкози в крові. За стрибком завжди слідує різкий спад, а це, у свою чергу, змушує вас відчувати втому, пригніченість і роздратування. На заміну рафінованому цукру прийдуть фрукти або какао (натуральний какао-порошок з рослинним молоком і без додавання цукру) – вони забезпечать вас дозою серотоніну, але не викличуть різкої зміни рівня цукру в крові.

 Сіль

Надлишок натрію в організмі загрожує не тільки підвищеною спрагою і набряками, але і підвищенням кров’яного тиску, що в свою чергу може стати каталізатором для посилення стресової реакції організму. Тому, як би не хотілося заїсти свої проблеми пачкою чіпсів, фастфудом чи напівфабрикатами, робити цього не варто бодай тому, що психологічно вам від цього не полегшує (не кажучи вже про ризик набрати вагу). Якщо бажання щось погризти просто неконтрольоване: наріжте огірок та моркву соломкою, можна додати жменю горіхів чи насіння (наприклад, гарбузового). Ці продукти багаті на харчові волокна, вітаміни і мінерали, які не тільки вгамують голод, але й помітно полегшать самопочуття.

Кофеїн

Кофеїн має масу переваг і в обмежених кількостях дуже корисний для організму, але коли ви відчуваєте сильний стрес, від нього краще відмовитися. Справа в тому, що кофеїн стимулює роботу серця, підвищує артеріальний тиск та стимулює нервову систему. У разі гострої стресової реакції нервову систему треба заспокоювати, а не навпаки. Тому замість чашки кави краще приготуйте трав’яний чай: це смачно, корисно та чудово заспокоює нерви.

попередня статтяМаринад всього з 2-х компонентів, який врятує навіть несмачну рибу
наступна статтяЯк обсмажити мойву без бризок олії та запаху: перевірений спосіб
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я