Лікарі розповіли, чим загрожує мандаринове переїдання

0
Лікарі розповіли, чим загрожує мандаринове переїдання
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Передноворічні дні – це завжди час цитрусових в великій кількості. Але їхнє споживання має бути помірним: у день дітям можна не більше двох фруктів, а дорослим – не більше чотирьох. Про це розповіла ендокринолог, дієтолог Марія Кумановська.

Головна небезпека  апельсинів і мандаринів – це алергічна реакція на фрукт. Також у мандаринах високий вміст фруктових кислот, які можуть ушкоджувати слизову оболонку шлунка у людей із підвищеною кислотністю шлункового соку, при виразкових та ерозивних ураженнях шлунка.

Крім того, переїдання мандаринів може призводити до утворення оксалатних солей у сечовивідних шляхах. Найчастіше це відбувається коли ще є нестача вітаміну D, який зустрічається у 70 відсотків українців.

Споживати цитрусові в сезон варто, але помірно. Вони є джерелом вітаміну С, а також таких рідкісних елементів, як кремній, кобальт і молібден. Мандарини містять флавоноїди — особливі біологічно активні речовини, які благотворно впливають на печінку та нирки, мають антиоксидантну, протизапальну, імуномодулюючу та протидіабетичну дію.

попередня стаття4 помилки, яких варто уникати при споживанні кави
наступна статтяСам собі бариста: 3 незвичайних рецептів кави
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я