Лайфстайл

Для чого закопувати мандаринові шкірки у городі

На дачній ділянці постійно є справи, які потрібно вирішувати за допомогою хімії або народних засобів. Це стосується як боротьби із шкідниками, так і збільшення кількості врожаю. Якщо із магазинними засобами все ясно, то з народними треба розбиратись. Сьогодні на розгляді мандаринові шкірки. Їх закопують у грядки, але де і для чого.

Морква буде задоволена

Грядки, де росте морква, є місцем дислокації для мандаринових шкірок. Закопайте їх у ґрунт. Вони є дієвим засобом проти моркв’яної мухи, яка постійно намагається зіпсувати результати вашої городньої роботи. Цікавість в тому, що на шкідників шкірки впливають, а от негативного впливу на коренеплід немає.

Не викидайте мандаринові шкірки у компост. В цьому випадку ви дійсно можете зробити шкоду самі собі. Справа в тому, що саме на мандариновій шкірці може з’явитись пліснява. Вона розповсюдить спори по всьому компосту, який потім буде використано на ділянці. Це є ризик для городніх культур.

З цієї точки зору використовуйте мандаринові шкірки виключно на грядках з морквою. Нехай ваш врожай буде захищено від надокучливих шкідників.

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

Названо трендові кольори взуття восени 2024 року

Взуття вважається найважливішим елементом будь-якого образу. Однак найчастіше дівчата вибирають універсальні пари, які, як правило,…

18 години тому

Який макіяж варто спробувати зробити восени 2024 року

У світі краси з'явилося кілька нових трендів та закономірностей. У добірці зібрали свіжі та надихаючі…

2 дні тому

5 стильних варіантів брюк, з якими краще носити короткий пуховик цієї осені

Найбільше труднощів у модниць викликає пошук низу, який ідеально поєднувався б з пуховиком. І якщо…

2 дні тому

Які короткі стрижки стали модними цієї осені

Недбалість, прихована динаміка, природність і практичність — 2024 рік продовжує диктувати свої тренди, дотримуючись яких…

2 дні тому

Експерти розповіли, як вибрати модний светр на зиму

Знайти ідеальний светр на зиму мріють усі, але це вдається одиницям, хоча на перший погляд…

2 дні тому

10 способів використання олії чайного дерева для краси, чистоти та здоров’я

Після дискусій про плюси та мінуси кокосової олії багато хто почав шукати альтернативи. Одна з…

5 днів тому