...
ГоловнаКулінаріяБаклажани, морква та часник — пікантна закуска по-одеськи

Баклажани, морква та часник — пікантна закуска по-одеськи

Підпишіться на нас:

Цей рецепт можна сміливо назвати традиційно одеським. Його в місті всі знають, адже без цієї закуски не проходить жодне застілля. Приготування просте, тому кожна господиня легко зможе зробити пікантні солені баклажани.

Інгредієнти для закуски

Для приготування вам знадобиться наступний перелік овочів:

  • 2 кг баклажанів;
  • 500 г моркви;
  • 150-200 г часнику;
  • пучок петрушки.

Як приготувати

Для заготовки бажано обирати велику та солодку моркву. Баклажани мають бути невеликі за розміром. Якість відібраних овочів впливає на смак готової закуски.

Баклажанам відрізають плодоніжку, проколюють весь корпус виделкою. Це допоможе в процесі приготування вийти гіркоті. Баклажани відварюють у киплячій підсоленій воді протягом 3-5 хвилин. Не переварюйте їх, бо вони мають лишатись пружніми.

Баклажани викладіть на рівну поверхню. Зверху поставте дошку з навантаженням. Поки овочі так відстоюються, моркву натріть, як на салат по-корейськи. Часник та петрушку просто подрібніть.

Кожен баклажан потрібно надрізати з протилежної сторони від плодоніжки, але не до кінця. В розріз покладіть суміш із моркви, часнику та петрушки. Тепер треба баклажан перев’язати ниткою.

Підготовлені овочі перекладіть в банку на 3 л та залийте розсіл. Його готують просто. На 1 л води розчиняють 2 ст.л. солі, трохи духмяного перцю та перцю горошком, 1 лаврове листя. Банку закрийте кришкою та поставте на 2 доби у тепле місце. Надалі ємність переміщують у льох. Через тиждень вам точно буде смачно.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...