Як збирати буряк після дощів, щоб не загнив

0
Як збирати буряк після дощів, щоб не загнив
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Буряк рекомендують збирати у суху осінню погоду, але коли тижнями дощить, то вибрати такий день важко. Достатньо знати головні правила збору буряків, щоб врожай не гнив і зберігався протягом зими.

Подробиці

1. Важливо копати буряк вилами, щоб була менша ймовірність пошкодження шкірки. Це прямо впливає на термін зберігання: пошкоджений або підрізаний буряк швидко зів’яне, оскільки сік вийде. Це можна залагодити, натерши коренеплоди золою.

2. Буряк, що копається у вологу погоду, обов’язково треба підсушити перед тим, як складати в основне місце зберігання — погріб чи підвал. Принцип сушіння, як у картоплі: в сухому, темному місці розстелити в один шар і витримати декілька діб.

3. Бадилля від буряка потрібно відразу зрізати, щоб сік із буряка не йшов на підтримку “зелені”. Ґрунт потрібно знімати, але не бити буряк об буряк, а робити це акуратно руками, щоб не пошкодити. Натомість із вже сухого буряку землю не варто знімати, це продовжить термін зберігання.

попередня статтяЯк приготувати соковиту яловичину в духовці
наступна статтяСпособи застосування перекису водню у побуті, які спрощують життя
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я