Курка в сметанному соусі: проста в приготуванні, але особлива на смак

0
Курка в сметанному соусі: проста в приготуванні, але особлива на смак
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви любите сметанний соус та куряче м’ясо, ця страва точно стане вашою улюбленою. Подавати її можна з будь-яким гарніром чи навіть без нього, дужа проста у приготуванні, потрібні прості продукти, але смак виходить особливий і він не схожий на смак інших страв із курки зі сметаною. Курка виходить ніжна, а соус гладкий і на смак просто дивовижний.

Складові:

  • 1,7 кг курка
  • 200 гр. сметани
  • 2 шт. ріпчаста цибуля
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. борошна
  • 4 ч. л. паприки (солодка мелена)
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

1. Страву можна готувати з будь-яких курячих частин (стегна, гомілка). Можна з цілої курки. Розрізаємо курку на 10 шматочків, а хребет залишаємо. Відправляємо його в киплячу воду і готуємо бульйон.

2. Курячі частини посипаємо сіллю, паприкою (2 ч. л.), меленим перцем і викладаємо шкіркою вниз у глибоку сковороду. Олію не додаємо, накриваємо кришкою і готуємо на високій температурі, доки сторона не зарум’яниться.

3. Курка трохи тушкуватиметься і потім підсмажуватиметься. Перевертаємо на інший бік і знову підсмажуємо. Паприка дає чудовий колір. За часом триватиме близько 20 хвилин.

4. Курку з сковорідки виймаємо. Якщо жиру утворюється мало, додаємо 1-2 ст. ложки олії. Викладаємо дрібно нарізану цибулю і готуємо до м’якості.

5. Потім викладаємо в цибулю подрібнений часник і готуємо кілька хвилин. Додаємо борошно, паприку (2 ч.л. з гіркою) та мелений перець. Перемішуємо.

6. Додаємо сметану та вливаємо 500 мл бульйону. Солимо, добре перемішуємо і виходить гарний рідкуватий соус.

7. Викладаємо в соус обсмажені курячі шматочки, накриваємо і тушкуємо на середній температурі 30 хвилин.

8. За цей час курка повністю приготується, а соус загусне. Соус виходить гладким та дуже смачним.

9. Готову курку в сметанному соусі перекладаємо на тарілки з гарніром, рясно поливаємо соусом, посипаємо зеленню та подаємо. Курка виходить ніжною та дуже смачною, а сметанний соус просто дивовижний на смак.

Смачного!!!

попередня статтяЛожка кокосової олії натщесерце і бургер без булок і м’яса: секрети стрункості Гвінет Пелтроу
наступна статтяЯк зміцнити серце: рекомендації лікаря
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я