Чи потрібно фіалкам обривати листя для цвітіння

0
Фіалка
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Фіалки неймовірно гарні домашні рослини. Ці вазонки нагадують справжні букети, коли цвітуть. Все це є результатом правильного догляду. І одне з питань, яке часто обговорюється, стосується листя. Чи є потреба його обривати на нижньому рівні. Одні квіткарі кажуть, що це обов’язково треба робити для рясного цвітіння, інші — категорично проти.

Відповідь на питання

Доросла фіалка періодично потребує обривання листя, але тільки пошкодженого чи зів’ялого. Буває, що перелили воді, і воно в деяких місцях почало пропадати. Таке листя теж забирають. В усіх інших випадках у здорової рослини міцне листя не відривають.

При спробі це зробити можна нанести шкоду фіалкам. У листі знаходиться весь стратегічний запас поживних речовин. Якщо його не буде, тоді квітка просто зав’яне. Центральна розетка має мати постійне джерело живлення. Тільки в даному випадку можна очікувати кольорову естетику у вигляді суцвіть.

Нижнє листя періодичне відсихає, бо є відпрацьованим. Воно вже віддало всі вітаміни та мікроелементи, які в ньому зберігались. Доглядайте правильно за фіалками, будьте уважні до поливу та в жодному випадку не відривайте листя просто так.

попередня статтяЯка проста хитрість допоможе приготувати ідеальну смажену картоплю
наступна статтяПриготуйте сіль з кропом замість його заморожування
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я