Готуємо помідори на зиму «Солодунчики» із смачним розсолом

0
Мариновані помідори
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Консервація, яка не потребує зайвих рухів та дій, з мінімальною кількістю компонентів. Це не міф, а правда. Мінімум зусиль та максимум смакоти на зиму. Готувати «Солодунчики» можна без прянощів та зелені.

Інгредієнти

Для приготування маринаду потрібні наступні компоненти:

  • вода — 1 л.;
  • сіль — 1 ст.л.;
  • цукор — 4 ст.л.;
  • оцет (9%) — 4 ст.л.

Процес приготування

В рецепті подано базові пропорції. В залежності від кількості помідорів та банок збільшуєте об’єм маринаду.

Вимиті та просушені помідори вкладають у простерилізовані банки, але не дуже щільно. Окропом потрібно залити томати, накрити кришками та рушником. Помідори мають добре прогрітись. Залиште їх у такій «бані» на 20 хвилин.

Воду зливають у каструлю, додають сіль та цукор. Маринад ставлять на вогонь і доводять до кипіння, після чого вливають оцет.

Помідори у банках тепер повторно заливають вже готовим гарячим маринадом та закатують кришками. Готову консервацію немає потреби перевертати та обгортати теплими рушниками. Зберігати можна у кладовці, в льоху чи в шафі на кухні.

Як розрахувати кількість маринаду

Буває так, що маринаду не вистачає на всі банки. В рецепті подано базову кількість інгредієнтів із розрахунку на 1 л води. Покладіть в банку помідори, в яку плануєте закатувати. Залийте водою по самі вінця. А тепер злийте в мірну кружку та подивіться, скільки виходить рідини та яка кількість помідорів. В середньому в літрову банку вміщається 9-10 штук (0,5 кг) та 450 мл води. Але у вас кількість може відрізнятись, бо залежить і від розміру томатів. Помножте ваші дані на кількість банок. Тепер ви зможете зрозуміти, на скільки потрібно збільшити кількість компонентів для маринаду.

Все дуже просто. Безліч господинь користуються таким рецептом. Він швидкий та смачний. Помідори за ним вам сподобаються, якщо ви любите солодкуватий смак консервації, а не кислий. Смачного

попередня статтяЯк крабові палички перетворити в кальмари для смачної закуски
наступна статтяДобриво з двох простих компонентів для рясного цвітіння орхідеї
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я