Не лише вино: які існують способи заготівлі винограду на зиму

0
Не лише вино: які існують способи заготівлі винограду на зиму
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ще давні греки знали про користь винограду для людського організму. Ця ягода була у них у великій пошані.

За допомогою винограду вони лікували різні захворювання, а також використовували його як зміцнюючий та тонізуючий засіб.

Подробиці

До цього часу червоне вино вважається продуктом, здатним відновлювати сили, наприклад, після втрати крові.

Але ніхто не вживатиме вино у великих кількостях тільки для того, щоб забезпечити організм поживними речовинами, що містяться у винограді.

Нагадаємо вам рецепти найкращих заготовок, у яких багато користі та жодного алкоголю.

Сік

Найпростіша і найкорисніша заготовка – сік. Ягоди потрібно пропустити через соковижималку. Отриманий сік доведіть до кипіння і прокип’ятіть 3 хвилини, розлийте по стерильним банкам і закатайте.

Якщо соковижималки немає, можна ягоди проварити 5-7 хвилин, протерти через сито а отриманий сік прокип’ятити і закатати.

Компот

Ягоди засипте в чисті банки, заповнивши на 2/3, залити окропом. Воду злийте через 5 хвилин. Розведіть в ній цукор із розрахунку 1 склянку на літр води. Доведіть до кипіння, знову залийте виноград та закатайте.

Виноград у сиропі

Готується, як компот. Різниця лише в тому, що банки заповнюються ягодами повністю, а сироп виготовляється з розрахунку 2 склянки цукру на 1 літр води.

Конфітюр

Знадобиться 2 кг ягід винограду. Їх потрібно проварити 10 хвилин, дати охолонути і протерти, відокремлюючи шкірку та кісточки від решти маси.

Протерту виноградну масу необхідно знову відправити на вогонь. Перед цим треба з невеликою кількістю цукру змішати суміш, що желює, і відправити все це в каструлю. Додати решту цукру. На кілограм ягід достатньо взяти 1,2 кг цукру.

Проварити 7-10 хвилин. Закатати, як звичайне варення.

Можна не додавати желюючу речовину, але тоді варення потрібно варити 40-60 хвилин, щоб вона загусло.

Пастила

Пастила – смачні та корисні ласощі, але готується цей десерт близько 6 годин. Доведеться набратися терпіння.

Для приготування візьміть 2 кг очищених від гілочок ягід висипте в каструлю і поставте на вогонь. Щоб ягоди не прилипли, доки з’явиться сік, можна додати 50 мл води. Проваривши 5 хвилин, ягоди потрібно протерти через сито. Отримане пюре слід перелити в каструлю і варити на середньому вогні, доки його обсяг не зменшиться вдвічі. Додати 1 ст. цукру.

У невеликій кількості води розвести 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю і ввести в кипляче виноградне пюре. Знову довести до кипіння та вимкнути. Ввести 3 яєчні білки, збиваючи блендером.

Розлити масу на лист (1 л маси на 1 лист). Сушити в духовці за температури 60 градусів. Готовність визначити просто: треба торкнутися пастили. Якщо палець прилипає, десерт готовий.

Після остигання пастилу можна згорнути в рулет.

попередня стаття4 хитрощі приготування перловки: не потрібно замочувати та довго варити
наступна статтяЗасіб від капустянки: достатньо пригостити її кашею, і ви більше не побачите шкідника на своєму городі
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я