4 способи приготування перлової крупи без замочування

0
Перлова каша
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Після варіння перлова каша зберігає у собі всі корисні властивості. Вітаміни А, Е, D, PP, фосфор, калій, натрій — в ній є все необхідне для здоров’я та доброго самопочуття. Цю крупу обов’язково потрібно вводити до раціону харчування. Єдиний недолік полягає у необхідності тривалого варіння. Може знадобитись від 50 хвилин до 2 годин. Досвідчені господині пропонують 4 способи, як можна скоротити час очікування готової страви та приготувати її ідеально.

Промивання

Майже всі крупи потрібно промивати. Це не є примха, а питання чистоти. При зборі ячменю та його фасуванні до упаковки потрапляє пил, зайве лушпиння. Перлову крупу потрібно промити особливим чином.

Це роблять тричі. Перший раз промивають теплою водою, а наступні рази вона має бути гаряча. Ретельне промивання забирає з крупи весь пил, а також мікрочастинки, які стають причиною склеювання зерен після варіння.

Кип’ятіння

Промиту крупу заливають водою. На 200 г перловки беруть 400 мл води, доводять до кипіння, але не виключають. Проварюють 5 хвилин, після чого зливають воду та заливають нову. В ній вже варять до готовності. Такий спосіб дозволяє крупі розпаритись та не склеюватись.

Посуд

Для варіння рекомендується обирати посуд з товстим дном та стінками. Добре, якщо є чугунні варіанти. Це потрібно для рівномірного нагрівання води та відмінного результату.

Заключні процедури

Після варіння крупа має лишитись стояти у каструлі. Загорніть її у рушник для повільного  остигання протягом 40 хвилин. За цей час вона дійде до потрібної консистенції.

Ці поради допоможуть вам простіше та швидше зварити ідеальну перловку. Приготуйте до неї улюблену м’ясну страву та подайте на вечерю. Смачного!

попередня статтяЧи потрібно сіяти чорнобривці під зиму
наступна статтяСекрет приготування пухких сирників за бабусиним рецептом
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я