Що робити, якщо не цвіте бальзамін: вирішення проблеми у 4 етапи

0
Що робити, якщо не цвіте бальзамін: вирішення проблеми у 4 етапи
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Бальзамін, який більше відомий квітникарям-аматорам як вогник або Ванька мокрий, – невибаглива рослина, яка здатна цвісти практично без перерви.

Однак іноді трапляється так, що квітка скидає бутони або зовсім їх не випускає. Якщо ви зіткнулися з подібною проблемою, не поспішайте її викидати.

Подробиці

Для початку слід оглянути квітку на предмет наявності шкідників. Якщо ви помітили мошок, жучків та інших комах – слід обробити бальзамін та ґрунт інсектицидами.

Про наявні захворювання можуть свідчити підозрілі цятки на листі, підгнилі частини або листя, що змінило забарвлення.

В цьому випадку не завадить застосувати препарати-фунгіциди.

Якщо перелічені кроки не допомогли, беріться за пересадку квітки, в ході якої приділіть увагу кореневій системі – чи не загнила вона?

Нарешті, причина відсутності цвітіння може полягати у добривах. Спробуйте реанімувати квітку за допомогою підгодівлі від відомого та перевіреного виробника, при цьому слід суворо дотримуватися інструкції на упаковці.

При виникненні підозри, що квітка отримала багато добрив, відправляйте її пожити в бідніший ґрунт, що складається із суміші піску та торфу.

попередня статтяДодайте борошно до помідорів і обсмажте на сковороді: оригінальний рецепт закуски
наступна статтяПросто залийте макарони молоком і отримайте смачну вечерю, яка готується на сковороді за 20 хвилин
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я