Чому солоні огірки не хрумтять, киснуть і пліснявіють

0
Чому солоні огірки не хрумтять, киснуть і пліснявіють
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Правильно засолені огірки хрумтять так само дзвінко, як і свіжі, а при неправильному способі соління – киснуть, пліснявіють і розповзаються прямо в банці.

Що може піти не так при засолюванні огірків, розповіли досвідчені куховарки.

Незважаючи на те, що в рецепті фігурує велика кількість солі, зберігати таку заготівлю можна в холодильнику або іншому приміщенні, де температура повітря близька до 0 градусів Цельсія.

Якщо огірки не хрумтять

Найневинніше, що могло статися, був обраний сорт, який не підходить для соління. Те саме трапляється, коли солять дуже великі огірки або перетримали банку в теплі, поклавши до того ж недостатню кількість солі.

Якщо огірки кислі

Скиснути овоч може тільки в одному випадку – якщо солі мало. Таке трапляється, але заготівлю вже не врятувати та використати її ніде не вдасться.

Якщо огірки пліснявіють

Можливо, що були погано помиті банки або знову ж таки не вистачає солі. Можна спробувати переварити розсіл, обробити банки та додати по готовності 1 ст. л. горілки на 1 літр розсолу.

Якщо на дні банки білі пластівці

Це молочна кислота, позбавитися якої можна, якщо вимочити огірки в холодній воді перед засолюванням. Огірки можна їсти, але їх доведеться вилучити з розсолу та з’їсти якнайшвидше.

Якщо огірки стали м’які

Огірки можуть розповзтися, якщо на засолювання були пущені овочі низької якості,  давно зібрані і в’ялі.

Огірки потрібно витягти з розсолу і пустити для приготування супів або салатів.

попередня статтяЯкі відтінки рудого волосся будуть у моді цього сезону
наступна стаття5 гарних ідей зберігання на балконі, які легко реалізувати
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я