5 квітів, які вміють передбачати дощ

0
Різнокольорові квіти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В природі все продумано та взаємопов’язано. За тисячоліття люди навчились зчитувати її знаки, але ще не всі секрети розкрито. Передбачати погоду за підказками квітів — одна з таких навичок. Це природні барометри. Будьте впевнені, вони не помиляються.

Тюльпани

Ці прекрасні квіти швидко відцвітають, але за цей час приносять безліч естетичного задоволення. Перед дощем тюльпани закривають свої бутони. Це його природний захист. Бутони мають форму бокала. Дощова погода наповнить його, і квітка зламається під вагою води.

В’юнок

Ніжна квітка із повзучим стеблом. У народі в’юнок називають «грамофон». Придивіться до нього уважніше. Якщо зранку квіти скручені в трубочку, так і треба чекати на опади.

Волошка

Яскрава красуня, яка підказує про дощ звичайним способом. Волошка просто закривається, як і інші квіти.

Дербенник

Особливість дербенника полягає у вмінні «плакати». Стається це за 2-3 дні до дощової погоди. Звертайте увагу на краплі, які з’являються на листі рослини.

Календула

Ця помаранчева красуня закривається не лише перед сутінками. Якщо календула надумала згорнути пелюстки, скоро буде дощ.

Природа унікальна, за нею цікаво спостерігати у всіх проявах. І знати особливості квіткових «барометрів» стане корисною навичкою. Раптом ви забудете парасолю, а природа підкаже, що краще за нею повернутись.

попередня статтяЯк повернути черствому хлібу м’якість
наступна статтяЯке листя покласти у банку з огірками, щоб вони були хрумкі та міцні
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я