Чи можна надовго заморожувати солений оселедець

0
Солений оселедець
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Одне з актуальних питань перед святами або після них. Солений оселедець популярна та смачна закуска. Хтось готує її заздалегідь або лишилась вже після застілля — в будь-якому випадку треба вирішувати питання із її зберіганням. Заморожування — найпростіший вихід із положення. Робіть це правильно, щоб зберегти оселедець та посмакувати ним пізніше.

Як зберігати рибу в морозилці

Надаємо відразу відповідь на поставлене питання. Так, і свіжий, і солений оселедець можна заморожувати. В першому випадку потрібно почистити рибу від нутрощів, помити, просушити та покласти у пакет. Далі вже розміщаєте у морозилці. Якщо в найближчі дні плануєте щось готувати, тоді завершіть пакування фольгою. У холодильнику риба може лежати до 48 годин.

Солений оселедець промивають та видаляють голову. Найкраще відділити філе від кісток, нарізати порційними шматками та розкласти у пакети. Так зручніше заморожувати та потім розморожувати. Намагайтесь пакувати щільно. Це потрібно, щоб не утворювалася підвищена концентрація солі. Таким чином оселедець може зберігатись протягом 6 місяців.

Який оселедець можна зберігати

Для заморожування підходить тільки та риба, яка відповідає наступним вимогам:

  • риба має блискучу та рівномірно сріблясту шкірку без дефектів;
  • на поверхні риби відсутні жовтуваті плями;
  • риба має бути пружною;
  • якщо риба з головою, очі мають бути прозорі та випуклі.

Зберігати рибу більше шести місяців не рекомендується. Протягом цього часу вона не втрачає корисних властивостей та смак. Зберігайте оселедець правильно!

попередня статтяБанан та борна кислота виженуть надокучливих мурах з ділянки
наступна статтяЯк повернути черствому хлібу м’якість
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я