Який обрати горох, щоб швидко зварити суп

0
Гороховий суп
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гороховий суп смачний, коли горох повністю в ньому розчиняється. Це корисна страва, в якій велика кількість білка, мінеральних речовин (калій, магній, йод, залізо, фосфор), вітамінів (А, С, Е, РР, В). Гороховий суп покращує перистальтику кишківника та є профілактичним засобом проти захворювань кишково-шлункового тракту. Його готують у багатьох національних кухнях світу. Щоб суп вийшов смачним, потрібно обирати правильний горох.

Який горох потрібен для супу

Існує два види гороху – цільний шліфований та колотий. Швидше розварюється другий сорт. В процесі приготування він набуває кашеподібної консистенції, що ідеально підходить для супу-пюре.

Цільний горох також можна брати для приготування, але є мінус – він вариться довше. Плюс полягає в іншому. Доки він вариться у супі, каструлю не треба чатувати та постійно мішати ложкою. В цільного гороху менше шансів осісти на дні єдиною грудкою та спробувати пригоріти.

За кольором горох буває жовтий і зелений. Вони мають різницю як у часі приготування, так і смакових особливостях. Зелений горох швидше вариться і має солодкий присмак. Окрім того, суп з зеленого різновиду крупи виходить ніжнішим. Обирайте, що вам більше підходить, або просто зваріть суп з того гороху, який у вас вже є.

попередня статтяЯк зробити смачнішою розчинну каву: досвідчені господині поділилися хитрощами
наступна статтяБанан та борна кислота виженуть надокучливих мурах з ділянки
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я