Як приготувати сливове варення до чаю на сковорідці

0
Як приготувати сливове варення до чаю на сковорідці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сливове варення на сковорідці готується швидко, а смакує довго з млинцями, булочками чи навіть просто хлібчиком на солодкому бутерброді. Восени сливи знайти легко, тому не відмовляйте собі у такому доступному та смачному десерті.

Подробиці

Для приготування варення на сковорідці візьміть:
сковорідку — без неї ніяк 😊
500 г стиглих слив (вага без кісточок)
250 г цукру
0,5 ч.л. кориці (на смак, але рекомендуємо саме з нею)
0,5 ч.л. лимонної кислоти

Почищені від кісточок та хвостиків сливи відправте на розігріту сковорідку. Вона має бути глибокою, щоб під час приготування варення не вилазило за бортики.

Додайте цукор, по класиці — пропорція цукру 1:2, проте якщо сливи дуже солодкі, то можна й менше, а якщо більш кислі, то відповідно більше. Довіряйте вашому смаку та кулінарній інтуїції.

Після того, як сливи з цукром почнуть кипіти і булькати, додайте лимонну кислоту — вона збереже яскравий колір слив, при цьому не вплине на смакову кислоту варення.

Готуйте на маленькому вогні 15-20 хвилин, сливи мають стати м’якими, легко розминатися, цукор розчиниться. Далі контролюєте густоту: якщо хочете більш джемову текстуру, то проваріть ще 10-15 хвилин.

За 5 хвилин до завершення приготування додайте корицю. Її аромат ідеально поєднується зі сливами.

Така пропорція розрахована на те, щоб приготувати і відразу з’їсти протягом декількох днів. За цим рецептом можна й на зиму готувати, проте збільшити пропорцію інгредієнтів.

попередня статтяЯк замаринувати лісові гриби на зиму
наступна статтяЯк правильно сушити взуття без помилок
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я