Як приготувати ніжний паштет із печінки та яблук

0
Як приготувати ніжний паштет із печінки та яблук
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Печінка — продукт корисний, проте не всім вона смакує. Але якщо хочете, щоб в раціоні правильного харчування було їй місце, спробуйте приготувати з яблуками без масла чи іншого жиру.

Подробиці

Для приготування треба взяти:
350 г яблук
350 г моркви
700 г телячої печінки
сіль та спеції — на смак

Перед приготуванням печінку замочіть (мінімум 20 хвилин) у воді або молоці. Вимочена печінка має більш ніжний смак та не віддає гіркотою, що притаманна цьому продукту.

Яблука поріжте на четвертинки, видаливши серединку.

Очищену моркву поріжте кільцями.

Печінку почистьте від зайвих жилочок та шкірки, поріжте шматочками, як дві сірникові коробочки.

Відправте всі інгредієнти на суху сковорідку і тушкуйте протягом 30 хвилин. Не хвилюйтеся, що зовсім нема рідини чи олії. У процесі приготування інгредієнти дадуть достатньо соку, що сприятиме рівномірному приготуванню.

Після 30 хвилин проколіть виделкою печінку — вона буде м’якою, без рожевих виділень соку, аналогічно моркву — вона має бути повністю готова, без хрумкоту.

У гарячому вигляді перебийте блендером інгредієнти, додавши сіль та спеції — на смак (обов’язково в готову страву, а не під час тушкування).

Паштет готовий. Порція досить велика, тому рекомендуємо охолоджену страву розкласти по скляних баночках (100-250 мл) і частину відправити у морозилку.

Паштет смакуватиме навіть тим, хто не любить печінку смажену чи варену. Яблуко дасть легку кислинку та приємний присмак.

попередня статтяЯке листя покласти у банку з огірками, щоб вони були хрумкі та міцні
наступна статтяСтарі виделки та ложки блищатимуть, як нові
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я