Смачний напій, який допоможе заповнити дефіцит вітаміну D

0
Смачний напій, який допоможе заповнити дефіцит вітаміну D
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Осінь – час, коли організм перебудовується на новий сезон і може відчувати відчайдушний дефіцит важливих вітамінів. Їх часто радять шукати у продуктах. Однак заповнити нестачу вітаміну D також може допомогти смачний напій.

Отримання достатньої кількості вітаміну D має вирішальне значення щодо підтримки хорошого самопочуття. Вітаміни групи D є важливими для імунної системи, кісток і навіть психічного здоров’я. І хоча можна спробувати заповнити вітамін D природним шляхом, перебуваючи на сонці, його може бути недостатньо у холодні місяці чи сезон дощів. У цьому випадку підтримувати рівень «сонячного вітаміну» у достатній кількості допомагають активні добавки чи певні продукти харчування.

На що ж звернути увагу, щоб не нудитися? Такі продукти, як лосось, тунець, яйця, йогурт і деякі види грибів багаті на вітамін D і можуть допомогти вам досягти рекомендованої денної норми його споживання. До речі, у хід можуть піти і напої. Багато хто нехтує коров’ячим молоком, хоча воно багате на «сонячний вітамін». Однак це не єдиний напій, з якого можна отримати корисний вітамін.

Також потрібно пити якісний апельсиновий сік, він містить кілька корисних речовин, на кшталт вітаміну С, магнію, калію, фолієвої кислоти та антиоксидантів, таких як флавоноїди та каротиноїди. Відомо, що завдяки цим поживним речовинам зміцнюється імунітет, покращується здоров’я серця та зменшуються запалення.

Якщо ви хочете купити правильний збагачений апельсиновий сік, зверніть увагу на кілька ключових моментів: він повинен бути дійсно збагачений, тобто містити саме вітамін D, і виключати доданий цукор. Також у складі може нерідко вказуватись кальцій, що може бути цілком вдалою комбінацією, проте не переплутайте упаковки, тому що іноді сік може бути збагачений лише кальцієм, без вітаміну D.

Пам’ятайте, що перед тим, як вирішувати наситити організм сонячним вітаміном, краще перевірити, чи справді йдеться про дефіцит, а не надлишок. для цього потрібно здати звичайний аналіз на вітамін D.

Передозування того чи іншого вітаміну вкрай неприємне і веде до інтоксикації. Також варто пам’ятати про можливі порушення засвоєння вітаміну D на випадок, якщо біоактивні добавки не дають результату.

Не забувайте, що найкорисніше та природніше джерело вітаміну D – це сонячна ванна. Вдавайтеся до альтернативних варіантів його заповнення лише в тому випадку, якщо сонце недоступне.

На щастя, серед продуктів, які багаті на вітамін D, знайдуться варіанти для любителів риби, грибів, яєць і молочних продуктів, що підійдуть для будь-якої дієти.

попередня статтяРецепт капустяного пирога, який готується швидко та просто
наступна статтяКурячі ніжки готую тільки так: родзинка в особливому соусі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я