5 харчових звичок, які послаблюють ваш імунітет

0
5 харчових звичок, які послаблюють ваш імунітет
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Осінь завжди була сезоном застуд, а так як ще й додалася пандемія коронавірусу, тому зараз саме час серйозно задуматися про зміцнення імунітету. Проте існує низка харчових звичок, які мають на наш організм абсолютно протилежний ефект і послаблюють імунну систему. Про п’ять найпоширеніших із них розповідаємо у нашому матеріалі.

Ви їсте багато солі

Надлишок натрію в організмі не тільки провокує набряклість (як її позбуватися, ми розповідали тут), м’язову слабкість і судоми, а й може стати причиною ослаблення імунної системи. Згідно з дослідженням, на виведення зайвої солі організм витрачає частину ресурсів, які мають боротися з вірусними інфекціями, внаслідок чого виробляється недостатня кількість імуноглобуліну та ризик захворіти зростає. Намагайтеся обмежувати фастфуд, м’ясні делікатеси, сири та акуратніше використовуйте сіль у готуванні. Про сім найкорисніших і найсмачніших альтернатив кухонної солі читайте тут.

І багато цукру

Знайти аспект здоров’я, на який зловживання цукром впливало б позитивно, неможливо. Білий цукор — порожні вуглеводи, які не несуть жодної поживної цінності, натомість підвищують ризик розвитку хронічних захворювань, провокують старіння та набір ваги та послаблюють імунітет. Зловживання глюкозою знижує активність імуноглобуліну в середньому на 30%, що значно збільшує ймовірність захворювання на вірусні інфекції. Зовсім відмовлятися від цукру необов’язково, але за його кількістю варто стежити. Спробуйте замінити солодощі на корисні альтернативи, пити більше води замість солодких напоїв, а звичну пасту замініть на складні вуглеводи.

У вашій їжі недостатньо клітковини

Клітковина підтримує здорове травлення та стимулює вироблення корисних кишкових бактерій, які не тільки зміцнюють імунітет, а й благотворно впливають на стан шкіри та настрій. Високий рівень споживання харчових волокон та пробіотиків допомагає підтримувати імунну функцію та захищає організм від вірусів. Додайте в раціон більше овочів, бобових і необроблених цільних зерен – їх оболонка – справжнє джерело клітковини.

Ви п’єте надто багато кави

Кофеїн – чарівна речовина. Він бадьорить, стимулює нервову систему, допомагає у профілактиці багатьох хронічних захворювань і добре справляється з ознаками передчасного старіння. Проте все добре в міру. Часто трапляється, що протягом напруженого робочого дня одна чашка кави швидко змінює іншу, а це може стати причиною ослаблення імунітету та різних вірусних захворювань. Крім того, до кофеїну може вироблятися толерантність, тому фахівці рекомендують обмежуватись 1-2 чашками на день. Якщо ви почуваєтеся недостатньо бадьоро, постарайтеся налагодити режим сну або використовуйте нешкідливі способи підбадьоритися.

Ви їсте мало овочів

Овочі – це не тільки відмінне джерело клітковини, про важливість якої вже було сказано вище, але і справжнє джерело вітамінів і мінералів. Зелені овочі, які багаті на  вітаміни А і С та фолієву кислоту, відмінно зміцнюють імунітет, дозволяючи вам без втрат пережити сезон застуд. Намагайтеся частіше їсти салати, овочеві рагу та смузі.

попередня статтяМолочні пряники на заварному тісті: просто та швидко
наступна статтяЯк приготувати яблучний оцет у домашніх умовах
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я