Що робити з перерослими огірками

0
Заготовка з огірків
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Збирати врожай огірків приємно. Це означає, що все вийшло та сезон вдалий. Можливо, настільки, що деякі екземпляри стали перерослі та їх немає куди дівати. Не поспішайте лишати такі огірки на насіння або викидати.

Куди і як використати

В кулінарії знайдеться декілька варіантів, що з ними можна зробити. Згадаємо про те, що і звичайний салат будет смачним та соковитим з такими огірками. Просто треба вичистити насіння. А далі за стандартною схемою: помідори, маринована цибуля та олія.

Можна зробити заготовку для солянки. Приготувати її елементарно. Перерослі огірки почистіть та перекрутіть на м’ясорубці. Не дрібніть, нехай будуть відчутні шматки. Використовуйте крупну решітку.

Огіркову масу потрібно посолити, довести до кипіння та варити протягом 30 хвилин. Потім додати оцет та розкласти по пастеризованих банках. На 2 кг огірків беруть 7 ст.л. оцту (9%).

Можна приготувати ще другий варіант такої заготовки. В її складі: 2 кг огірків, 300 г ріпчастої цибулі, 300 г моркви, 1 голівка часнику, 3 ст.л. цукру, 2 ст.л. солі, 7 ст.л. оцту (9%), 1 ст. рослинної олії.

Овочі всі подрібнити. Огірки та цибулю порізати на кубики, моркву натерти, часник пропустити через прес або натерти. До овочевої маси додати цукор, сіль, оцет і олію. Поставити на вогонь, довести до кипіння та проварити 5-10 хвилин. Розкладаємо по стерилізованим банкам та закатуємо кришками. Взимку буде смачно!

попередня статтяЯк подолати потяг до жирної та солодкої їжі
наступна статтяПростий рецепт домашнього ароматного сала
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я