Як зберегти зелень свіжою протягом довшого часу

0
Зелень
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Петрушка, кріп, базилік — зелень, яка завжди є у господині для салатів, супів, для декорування страв. Це не тільки гарно, але ще й смачно та корисно. Добре, коли зелень ще росте на дачній грядці. В будь-який момент її можна зрізати та поставити собі у стакан на кухні. А як зберегти її свіжою на довший час?

Не тільки заморозка вихід із положення

Так, заморожування свіжої зелені є розповсюдженим способом зберігання. Вітаміни та смак, колір — все лишається на місці. Є ще декілька способів, які вам можуть сподобатись.

Спосіб №1

Промити улюблену зелень, підсушити її та розкласти у поліетиленові пакети. Старайтесь, щоб в нього попало повітря. Зав’яжіть пакет. Покладіть у холодильник. Термін збереження — не менше тижня.

Спосіб №2

Вимиту та підсушену зелень загортають у цупкий папір. Зверху його потрібно покропити водою та покласти у пакет. Термін зберігання зелені — більше тижня.

Спосіб №3

Зелень замочити у воді на декілька годин (можна і на добу), щоб вона поновила водний баланс. Промити петрушку або кріп встряхніть промивання, злегка підсушіть та перекладіть у контейнер або скляну банку. Термін зберігання у холодильнику — до 3-4 тижнів.

Спосіб №4

Зелень суху складають у пакет, в який кладуть також нарізану на половинки ріпчасту цибулю та зав’язують. Кожні 5 днів протирайте вологу та міняйте цибулю.

попередня статтяЩо буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді
наступна статтяСоус для найніжнішого курячого м’яса
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я