Що лікує хрін з медом

0
Хрін
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На городі або біля нього завжди можна знайти хрін. Багато його не треба, але один екземпляр в господарстві зайвим не буде. Хрін є дуже корисною рослиною. І це актуально як для верхньої зеленої частини, так і для кореня. Їх використовують в кулінарії та народній медицині.

В чому користь

Робити заготовки з хріну можна весною, літо та осінню. Саме пізній передзимовий сезон найкраще для цього підходить. До осені в рослині накопичуються корисні речовини в найбільшій концентрації.

У хріні міститься велика кількість вітаміну С, В1, В2, В3, В6, Е, комплекс макро- і мікроелементів, фолієва кислота. Враховуючи таку кількість вітамінів групи В, регулярне вживання допомогає поліпшувати пам’ять та покращує функціонування нервової системи. Також він корисний при:

  • розладах шлунку та патологічних станах кишківника;
  • сечокам’яній хворобі;
  • захворюваннях горла, вух, порожнини рота;
  • бронхіальній астмі.

Як вживати хрін

Народний рецепт — це хрін з медом. Корінь потрібно натерти та змішати з медом. На основі цих інгредієнтів потрібно приготувати корисну суміш, яка дуже добре зміцнює імунітет.

Сік 3 лимонів, 5 ст.л. соку моркви, 5 ст.л. соку з хріну, 2 стакани меду — все перемішати та зберігати у темному місці. Ємність має бути закрита кришкою. Приймати протягом 2 місяців по 1 ч.л. 3 рази на день.

Засіб зміцнює захисні сили організму. В сезон застуд та холодів цінно мати його, без заходів до аптеки. Спробуйте народний рецепт. Пам’ятайте, що при необхідності попередньо потрібно консультуватись із лікарем, якщо у вас є індивідуальна непереносимість компонентів суміші.

попередня статтяМалосольні огірки з часником та зеленню до вечері
наступна статтяЯк котлетам зробити хрумку скоринку
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я