Як запастися руколою на зиму: 3 «смачні» способи

0
Як запастися руколою на зиму: 3 «смачні» способи
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чим простіше, тим краще саме таке правило працює при приготуванні заготовок руколи на зиму. Нескладні правила допоможуть не тільки зберегти користь, а й не втратити пікантний смак.

Подробиці

Для зберігання молодого листя можна використовувати кілька способів: сушіння, заморожування або засолювання.

Якщо ви вирішили заморозити «італійську кульбабу», достатньо помити і обсушити зелень, перекласти її в контейнери і поставити на полицю морозильної камери.

Відправляти руколу в морозильник можна і в пакетах – в цьому випадку досвідчені господині також миють і сушать листочки, після чого нарізають їх і наповнюють заготовками целофанові мішечки.

Нарешті, руколу можна пюрувати, після чого перекласти масу, що вийшла, у формочки для льоду і використовувати її для приготування смузі і соусів.

Щоб засолити зелень у банках, її спершу знову-таки варто помити і висушити. Великі листочки посікти, тоді як дрібні можете залишити цілими.

На 100 г трави знадобиться столова ложка солі. Перемішайте обидва продукти і наповніть масою, що вийшла, заздалегідь простерилізовані банки. Сюди ж можна додати гарячу олію.

Зберігати руколу у такому вигляді необхідно під щільно закритими кришками в холодильнику або підвалі.

Засушена зелень знайшла своє застосування у стравах з м’яса та риби.

Висушити руколу можна на відкритому повітрі – зв’яжіть чисті листочки в пучки і розвісьте під навісом на вулиці, де вільно гуляє повітря, але при цьому не потрапляють прямі сонячні промені.

попередня статтяЯк швидко позбавити холодильник від плісняви
наступна статтяЯк приготувати смачний домашній майонез з яблук
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я