Які солодощі можна вживати при високому холестерині

0
Темний шоколад
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Високий холестерин потрібно контролювати. Він призводить до проблем із здоров’ям, підвищуючи ризик серцево-судинних захворювань. Страждає серце і периферичні судини. Але ж хочеться іноді дозволити собі щось більше, ніж постійні обмеження та дієти. Дієтологи пропонують десерт, який допоможе не тільки поласувати, але і знизити рівень холестерину.

Шоколад і його властивості

Зверніть увагу, що будь-який магазинний варіант не підійде. В них безліч жирів, цукру та інших нездорових інгредієнтів. Тому на молочні, білі та схожі до них плитки не дивимось. Дієтологи пропонують підсолоджуватись виключно темним шоколадом.

У темному шоколаді є потужні антиоксиданти. Точніше у какао-порошку, який є складовою цих солодощів. Антиоксиданти впливають на ліпопротеїни низької щільності, сприяючи зниженню їх чутливості до окислювального процесу. Що це означає? Гіркий шоколад допомагає боротись із «поганим холестерином».

Звичайно, у всьому має бути міра. При виборі шоколаду дивіться на відсоток какао-порошку. Має бути не менше, ніж 55%. Чим вище буде цей показник, тим краще. І пам’ятайте, що за станом здоров’я потрібно слідкувати та при потребі консультуватись із лікарем.

попередня статтяВи ще не готували печиво так легко: всього 15 хвилин вашого часу
наступна статтяЯк приготувати морозиво всього з двох інгредієнтів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я