Солимо лисички на зиму для салатів, гарнірів та перших страв

0
Мариновані лисички
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Універсальні грибні заготовки — ідеальне рішення для зимових кулінарних задумів. Вони можуть стати вашими фаворитами серед інших грибів. Їх можна використовувати для різноманітних страв — як закуску або складову підлив, соусів, тушкованої картоплі.

Які гриби вибрати

Для соління підходять лисички дрібні або середнього розміру. Вони краще зберігають форму та є упругішими. З великими грибами можна піти іншим шляхом. Шляпки використати на соління, а ніжки —заморозити.

Як приготувати

Гриби очищають від сміття та замочують у воді на 2 години. Також потрібно на 5 л води покласти 2 ст.л. солі та 0,5 ч.л. лимонної кислоти. Після процедури очищення та відмокання гриби перекладають у друшляк та обдають окропом.

Для соління знадобляться зубчики часнику, парасольки кропу, лаврове листя, гвоздика та перець горошком.

Візьміть велику каструлю, на дно вистеліть кріп, зверху розкладіть тонким шаром гриби. Потім посипаєте сіллю, додаєте трохи чорного перцю горошком та лаврове листя для запаху, гвоздику. Тепер черга часнику, який має бути порізаний на скибки. За таким порядком треба вкласти і інші шари грибів, солі, спецій, кропу.

Зверніть увагу на кількість солі. Щоб гриби вийшли помірні на смак, візьміть на 1 кг лисичок 50 г кам’яної солі.

Ємність із грибами накривають кришкою або підходящею за діаметром тарілкою, зверху вкладають гніт. В прохолодному темному місці лисички засолюються протягом 3 тижнів. Вони будуть у власному соці. Потім їх можна буде перекласти в банки, залити маринадом, який утворився та закрити капроновими кришками. Якщо не вистачає рідини після соління, тоді в банки можна долити рослинної олії. Вона має бути без запаху.

попередня статтяЯк врятувати рідке картопляне пюре всього одним інгредієнтом
наступна статтяТри незвичні способи використання крохмалю у побуті
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я