5 хитрощів, щоб тісто не прилипало до рук та столу

0
5 хитрощів, щоб тісто не прилипало до рук та столу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато молодих і ще недосвідчених господинь не хочуть мати справу з тістом, пояснюючи це тим, що з ним важко працювати. Його необхідно вміти правильно замішувати, до того ж все довкола може опинитися в борошні, а сам кухар ризикує залишитися з руками по лікоть в тісті.

Виявляється, якщо знати кілька простих лайфхаків, цієї проблеми можна уникнути.

Секрет перший: необхідно суворо дотримуватися рецепту, дотримуючись зазначених пропорцій. Найчастіше перелічені неприємності свідчать про недотримання співвідношення кількості продуктів або порушення технологічного процесу. Щоб цього не трапилося, варто дотримуватися рекомендованої кількості олії та борошна; використовувати свіжі, якісні продукти; досить довго вимішувати тісто; не порушувати термін вистоювання (причому перетримати його так само погано, як і недотримати).

Секрет другий: користуватися борошном. Ця порада допоможе при роботі з дріжджовим, здобним або листковим тістом. Будь-яка, навіть еластична заготовка може прилипнути до робочої поверхні або рук. Щоб цього уникнути, слід добре припилити стіл і качалку борошном.

Декілька доданих грамів борошна не зіпсують смаку виробу, а тісто при цьому стане більш піддатливим і довести пласт до необхідної товщини буде значно легше.

Секрет третій: використовувати олію. Нанесення тонкого шару олії на качалку, стільницю столу та руки значно полегшить процес приготування кулінарного шедевра. Однак не варто забувати, що для цієї мети краще підійде рафінована олія. Якщо тісту необхідно надати форму без розкочування, слід змастити тільки руки.

Секрет четвертий: використовувати воду. При формуванні виробів потрібно іноді змочувати руки у воді.

Ця порада підходить під час роботи з картопляним або сирним тістом. Наприклад, якщо потрібно приготувати сирники, зрази, печиво сирне або булочки.

Секрет п’ятий: охолодження заготівлі у холодильнику. Тісто буде слухнянішим, якщо його зібрати в кулю, присипати борошном, загорнути в харчову плівку і 15-20 хвилин потримати в холоді.

Охолоджене таким чином воно більше не прилипатиме до поверхонь. Якщо цього виявиться недостатньо, варто скористатися ще однією, раніше перерахованою рекомендацією на вибір.

Тісто може прилипнути не тільки на етапі розкочування в пласт, а й при випіканні. Щоб цього уникнути і можна було легко дістати випічку з форми, необхідно на неї нанести тонкий шар жиру. Також на допомогу прийде промаслений пергамент, завдяки якому продукт легко відокремиться від листа або форми. Іноді пекарський папір замінюють звичайною калькою. В цьому випадку не слід забувати про те, що під впливом високої температури вона втрачає еластичність і може розсипатися.

Крім того, можна застосувати вологу кухонну серветку. Попередньо її підготувавши, дістати гарячу форму з духовки і обернути на 2-5 хвилин, щоб утворилася пара і випічка легко відокремилася від дна і стінок.

Любителям млинців рекомендується використовувати спеціальну антипригарну сковороду, додатково додавши в продукти невелику кількість олії.

попередня статтяЯкщо не зробити це з осені, у новому сезоні сад не порадує :11 важливих справ при підготовці ділянки до зими
наступна статтяГроші на вітер: 5 популярних доглядових засобів, без яких можна легко обійтися – не варто витрачатися на них
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я