Коли і які яблука збирати на зберігання

0
Збір яблук
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На деревах красуються яблука різних сортів та кольорів. Вони такі привабливі. Якісь можна збирати і відразу споживати, вони не мають схильності до зберігання. Інші можна переробляти на соки, варення, джеми, сушку. Найкраще для довготривалого зберігання підходять осінні яблука. Проте треба знати, коли і які саме можна збирати.

Які яблука можна зберігати

Такі можливості мають середньопізні та зимові сорти. Вони зберігаються місяцями та будуть довгий час радувати свіжістю. Зверніть увагу, плоди потрібно правильно зібрати, а потім складувати у льох. Фрукти мають бути цілими та без пошкоджень чи шкідників.

Яблука зривають виключно вручну у суху погоду. Для зберігання підходять плоди, які росли на здорових деревах. Зривати плоди потрібно так, щоб лишалась плодоніжка. При наявності на шкірці природного воскового покриття нічого робити непотрібно. Воно має захисні властивості для довшого зберігання.

Періоди збору яблук, в залежності від сорту, починаються від вересня і до аж жовтня. Наприклад, сорт «Симиренківець» знімають з дерева в першій декаді жовтня. Так само «Ренет Симиренка» чи сорт «Росавка», «Айдаред».

Потрібно звертати увагу на оптимальну дозрілість. Надто зелені не будуть мати сортового смаку, а переспілі можуть швидко зіпсуватись. Коли основна зелена шкірка починає світліти, можна починати збір. В деяких сортів має зачервонітись хоча б один бік.

попередня статтяМиємо малину так, щоб вона лишилась цілою
наступна статтяНевелика добавка і будь-яка квітка знову позеленіє та пишно зацвіте
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я