Яке добриво потрібно калам для цілорічного цвітіння

0
Кали у горщиках
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кала — гарна, ніжна та вишукана квітка. В ній відчувається велич. Невибаглива у догляді, тому вона стала однією з улюблених декоративних рослин для вирощування у домашніх умовах та у саду. Гарні квіти починають з’являтись з дворічного віку. Якщо цього не сталось, треба шукати можливі помилки у догляді.

Що заважає квітнути

Для гармонійного розвитку рослини важливим є зимовий відпочинок. Серед можливих причин можуть бути і такі:

  • неправильний полив;
  • слабкі та маленькі цибулини;
  • недостатня кількість мінеральних речовин;
  • неправильний склад ґрунту;
  • тісний горщик.

Хоча кали і не є примхливими, але загальні умови їх догляду варто знати. Наприклад, кожні 2-3 роки потрібно ділити корінь рослини. Уважно ставтеся до добрив з азотною складовою. Якщо буде надмірна доза, рослина почне нарощувати зелень, але не квітнути.

Що таке зимовий відпочинок? Це означає, що рослину треба залишити в повному спокої, перестати її поливати та дати самостійно засохнути. Цибулини потрібно лишити у землі, притрусити тирсою та переставити в горшик в темне місце. Поливати зовсім трохи і зрідка. Садові кали потрібно викопувати на зиму. Цибулини просушують, видаляють гнилі частини, якщо є, та складають на зиму в картонні чи дерев’яні ящики.

Що треба робити

Найперше потрібно виключити із переліку вищенаведені фактори неправильного догляду. А потім вже можна пробувати робити наступні дії. Для появи квітів навесні бульби кали потрібно обробити розчином калію перманганат (марганцовка). Це допомагає знезаразити ґрунт та укріпити саму рослину, якщо висадка планується у відкритий ґрунт.

Якщо ви бачите, що рослина пішла в ріст, їй потрібна пересадка. Вибір правильного місця — запорука успіху. Для рослини потрібно обирати сонячне місце, але без надлишку сонячного проміння і спеки. Якщо висаджувати кали у відкритий ґрунт, дотримуйтесь відстані. Між рослинами має бути не менше 40 см. Вони люблять простір, який потрібен їм для листя.

Вимоги до ґрунту. Він має бути помірно вологий та слабокислий. І це однаково як для садових, так і для домашніх різновидів. Останні можна підливати водою з оцтом. На 2 л води розводять 1 ст.л.

Зверніть увагу на воду, якою ви поливаєте кали. Вона має бути злегка теплою. Рослина любить рясний полив. Особливо це стосується білої кали.

Потрібно слідкувати за температурою в приміщенні, якщо мова йде про домашні рослини. Кали не переносять різких перепадів. Комфортна температура для них від 18 до 24 градусів.

Забезпечення факторів догляду для появи квітів допоможе виростити гарну та здорову рослину.

попередня статтяМариновані огірки з кабачками на зиму
наступна статтяГенеральський салат — найкраще рішення для перерослих огірків
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я