Формула пишного омлету — кулінарний успіх

0
Пишний омлет
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Не все так однозначно. Фраза, яка цілком підходить до омлетної теми. В уяві гурманів він має бути високим, пухким і не опадати після перекладання на тарілку. По факту в більшості випадків він таким не виходить. В чому ж формула кулінарного успіху.

Пропорції

Немає «золотого» стандарту в пропорціях. Рецептів в кулінарних книгах є безліч. Бісквітний омлет можна приготувати окремо на білках, додаючи 1,5 ст.л. молока та 1 ціле яйце. Він має тримати форму. Якщо приготувати на сметані чи вершках — смак буде виразнішим.

Мука

Потрібно додавати її чи ні — в цьому питання. Відповідь ствердна. Мука допоможе омлету тримати форму. На 1 яйце додають 1 ст.л. муки.

Технологічний момент

Практичний досвід демонструє факт, що омлет краще тримається при звичайному збиванні виделкою або вінчиком. Навіть на тарілці після сковороди ефект зберігається. Високі технології та кухонних помічників можна лишити поки що в стороні.

Смажити чи ні

Кулінарно-філософське питання. Залежить від того, який різновид омлету ви готуєте. На повільному вогні та під кришкою омлет зростає та отримує ніжну структуру. Він ніби пропікається. Зі сковороди на тарілку перекладете, а він не опаде.

Справді високий

Чесно кажучи, отримати на сковороді пухкий омлет — це справа практики та вправності. Якщо ви хочете безпрограшний варіант, тоді готуйте його у вузькому та високому посуді. В даному випадку омлет запікають в духовці. Дієтологи вважають, що це найздоровіший спосіб приготування страви з французьким акцентом.

попередня статтяЧи потрібні дріжджі в тісті для піци
наступна статтяЧому солодкий перець стає гострим і як цього уникнути
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я