Як заготовити базилік на зиму

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Базилік — ароматна та духмяна зелень, яка входить до складу багатьох приправ. Його можна використовувати свіжим та сушеним. Листя базиліку використовують для соусів, підливок, кетчупу, додають до салаті, супів. Приправляють ним паштети, м’ясні страви. Щоб у вас був запас домашньої приправи, заготуйте собі базилік на зиму.

Заморозка на зиму

Це найпростіший спосіб заготівлі. Промийте базилік у воді та добре просушіть листі. До речі, його треба відділити від стеблин. Злегка змастіть листя оливковою олією, розкладіть порціонно та відправте до морозильної камери.

Другий варіант полягає у тому, що листя потрібно обдати окропом, а потім утрамбувати у форми для льоду. Користуватись базиліковими кубиками дуже зручно. Аналогічно можна зробити із кропом, петрушкою, кінзою.

Пряна заливка

Базилік часто використовують у салатах. Він додає пряну ноту смаку та свіжість. Взимку також хочеться відчути літній смак зелені. Пропонуємо зробити пряну заливку.

Промийте свіжий базилік та просушіть листя. Нам вони потрібні без стебел. Декілька зубчиків часнику розрізають на 3-4 частини кожен, щоб вони віддавали свій аромат та корисні речовини. У скляну банку шарами викладають листя базиліку та часник, і все заливають оливковою олією. Після цього банки закатують.

Сушений базилік

Для сушіння підходить виключна молода та свіжа зелень, щоб стебла не були грубими та жорсткими. Саме молодий базилік має приємний аромат. Сушіть листя на деко у теплому приміщенні. Потрібно уникати прямих сонячних променів та вологи. Зберігати рекомендується у полотняному мішечку. Хоча цей метод найпростіший, але смаку та корисних речовин у базиліку лишається більше при використанні вищеподаних способів заготівлі.

попередня статтяСіль та нашатирний спирт допоможуть зробити вікна ідеально чистими
наступна статтяЯк приготувати на вечерю овочевий плов
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я