Як приготувати хрінодер з коренем свіжого імбиря

0
Як приготувати хрінодер з коренем свіжого імбиря
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хріновина, горлодер і ще багато різних назв характеризують дуже популярний гострий соус, який багато хто заготовляє на зиму.

Для нього важливі стиглі смачні помідори, а також свіжий часник і корінь хрону. Для ще більшої користі та гостроти пропонуємо додати до звичних компонентів трохи кореня свіжого імбиру. Імбир, як відомо, чудовий антиоксидант, а взимку це дуже важливо.

Соус вийде ще гострішим, тому кількість корінців регулюйте під свій смак.

Як приготувати:

Для приготування хрінодеру візьмемо помідори, часник, корінь імбиру, корінь хрону, чилі, сіль.

  1. Приблизно 1 кг помідорів вимиємо, відріжемо місце плодоніжки, почистимо зубчики від 2 головок часнику. Коріння хрону 80 г, чистимо та нарізаємо на шматочки, шматочок кореня імбиру 20 г чистимо і теж поріжемо.
  2. Спочатку гостру нарізку помістимо в чашу комбайна і проб’ємо якомога дрібніше.
  3. Викладемо масу в каструлю, що не окислюється.
  4. Потім у 0,5 шт. перчика чилі видалимо насіння і теж наріжемо, додамо разом із помідорами до комбайна. Проб’єм до однорідності.
  5. Для якіснішого подрібнення, можна пройтися занурювальним блендером, тут один мінус – маса насичується повітрям, і доведеться його «виганяти» шляхом відстоювання з перемішуванням.
  6. Додаємо в отриману масу крупну не йодовану сіль 1 ч. л. з верхом, але потрібно пробувати на смак. За смаком можна додати ще солі.
  7. Відправляємо каструлю з горлодером у прохолодне місце і періодично помішуємо, розчиняючи сіль і виганяючи повітря – маса стане яскраво-червоною.
  8. Розкладаємо соус у сухі стерильні баночки та закриваємо. Зберігаємо в холодильнику або льосі.

Приємного апетиту, а він-то з’явиться від хрінодера, це точно!

попередня статтяЯк підібрати масло для шкіри, щоб зробити шкіру доглянутою: поради від косметолога
наступна стаття3 білкові продукти, які несправедливо забувають на дієті
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я