3 білкові продукти, які несправедливо забувають на дієті

0
3 білкові продукти, які несправедливо забувають на дієті
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Курка, сир, яйця – те, що завжди можна зустріти у списку продуктів для тих, хто худне. Багато інших продуктів залишаються практично без уваги, хоча вони дуже часто набагато корисніші та ефективніші в процесі створення фігури мрії.

Нут, сочевиця та квасоля

Ці бобові не так часто зустрічаються в рецептах або раціоні, що худнуть, як рис, вівсянка або гречка. Але за складом та вмістом білка ці крупи повністю підходять для тих, хто хоче харчуватися їжею з високим вмістом білка.

Наприклад, у квасолі міститься 23 г білка, в сочевиці – 25 грам. У той час, як у гречці – 13, а у вівсяних пластівцях лише 10.

Ікра

Ікра дуже корисна та чудово підходить для тих, хто стежить за фігурою. Не всі можуть дозволити собі щодня червону або чорну ікру, але це і не обов’язково. Навіть ікра щуки, мінтаю або тріски — хороший білковий продукт. Головне знайти ікру, в якій не буде занадто багато солі, так як вона затримує рідину.

Ще один дуже чудовий варіант: не солона консервована ікра, а свіжа. Дуже поширена ікра карася, з неї можна приготувати смачні страви. У ній міститься 16-17 г білка.

Місцева риба

Багато хто любить готувати страви з морепродуктів та риби, але місцеву продукцію несправедливо оминають. Насправді свіжа риба, яка не зазнавала тривалого зберігання, перевезень, заморозки та іншого, не тільки смачніша, а й білок з неї набагато краще засвоюється.

Краще купувати те, що ловлять рибалки у вашому регіоні. Якщо вам пощастило жити недалеко від Чорного чи Азовського моря, то кефаль, пеленгас чи місцева камбала – найкращий варіант для харчування.

Але не варто впадати у відчай, якщо море від вас далеко. Річкова та озерна риба теж корисна та смачна. Якщо у вас є можливість купити свіжу рибу, яку не заморожували, зупиняйте вибір саме на ній.

Риба, яка виросла в природних умовах, буде набагато краще впливати на вас і на процес схуднення, ніж курка, вирощена із застосуванням величезної кількості спеціальних добавок.

попередня статтяЯк приготувати хрінодер з коренем свіжого імбиря
наступна статтяБаклажани смажені кружальцями на зиму по-східному
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я