Якщо вам не подобаються «резинові» котлети, тоді не робіть цих помилок

0
Котлети
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Всі люблять пухкі та ніжні котлети. Якщо фарш після смаження стає жорстким, отримати задоволення від трапези не вийде. Звичайно, все залежить від способу приготування, особливостей продуктів. Можливо, були допущені помилки у рецептурі. Потрібно провести їх аналіз та відкоригувати процес, щоб наступного разу все вийшло вдало.

Головна помилка

Змінити консистенцію котлет може молоко та яєчні білки. Якщо дати їх більше, ніж потрібно, результат буде негативний. Котлети виходять надто щільними. Особливо для сухого фаршу це груба помилка.

До речі, сухі котлети можна спробувати врятувати методом пропарювання. Налийте трохи води у сковороду. На 1 см буде достатньо. Покладіть котлети і пропарте їх декілька хвилин на середньому вогні.

Друга помилка

Висока температура при смаженні. В процесі вода повністю випаровується, м’ясо стає сухим та жорстким. Так, є апетитна та приваблива скоринка, але смакові властивості втрачаються.

Третя помилка

Виключно м’ясні котлети зробити ідеально м’якими важко. Для такої консистенції спеціально додають хліб. Він допомагає утримувати вологу. Якщо його виключити з рецепта, тоді  можна очікувати жорстку структуру.

Четверта помилка

Ви б’єте фарш? Якщо ні, тоді спробуйте бити. Це допоможе наситити фарш киснем. Механічна дія дає змогу волокнам м’яса стати м’якшими та краще між собою триматись. В результаті котлети після смаження будуть ніжні. Тому беріть фарш в руку та кидайте його в миску або на дошку. Для отримання ефекту 10-15 кидків буде достатньо.

Приготування котлет може і не магія, але почаклувати над фаршем потрібно. Бажаємо, щоб ваші котлети завжди виходили ніжні, смачні та ароматні.

попередня статтяЩо посадити на грядці після цибулі
наступна статтяЯк легко та швидко почистити гриби від бруду
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я