Чому маринад стає каламутним: три помилки

0
Банки з кламутним маринадом
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Консервування на зиму бувають двох видів — це солені та мариновані овочі. Через деякий час маринад в них може стати каламутним. І тут виникає питання, з якої причини це відбувається. В ідеалі він має лишатись прозорим. Отже, є факт порушення технології або маємо результат рецептурних неточностей у пропорціях інгредієнтів.

Помилка № 1

Приготування маринаду у гарячій воді. Вона має бути доведена до кипіння. Якщо ви працюєте з помідорами, їх треба не просто обшпарити окропом, а ще прогріти протягом 8-10 хвилин. Маринад потрібно проварити 4 хвилини, а потім вже доливати в нього оцет. Саме такий порядок дій дозволяє запобігти бродінню.

Помилка № 2

Перед тим, як закладати свіжу зелень, ароматичне листя до солінь (смородина, вишня, кріп, петрушка), добре обшпарте їх окропом. Це допоможе позбутись патогенної мікрофлори, яка при сприятливих умовах почне розмножуватись.

Помилка № 3

Для приготування маринаду потрібно використовувати правильну сіль. Є два варіанти — кам’яну або морську. Інші різновиди не підходять для консервування. Найкраще, щоб обрана сіль була крупного помелу для повільної ферментації овочів.

Якщо вже так сталось, що маринад набув каламутного кольору, можна спробувати врятувати ситуацію. Злийте його з банок, добре вимийте посуд із содою та простерилізуйте. Обробіть водою овочі та переукладіть, заливши все свіжим маринадом. Якщо ви побачили, що овочі зіпсовані, є натяк на плісняву, проводити рятівні роботи не потрібно. Консервацію доведеться утилізувати.

попередня статтяЯк приготувати смачне яблучне варення
наступна статтяЩо посадити на грядці після цибулі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я