Для чого обривати квіти у кабачків: як і коли це треба робити

0
Гнилі кабачки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Раніше кабачки вирощували в промислових масштабах та для годування фермерських тварин. Зараз цей овоч неймовірно популярний. З нього можна приготувати багато смачних страв, тому городники його активно вирощують. Процес має певні нюанси. Кабачки вимогливі до світла та тепла. При похолоданні вони уповільнюють ріст, оскільки оптимальні умови, коли на вулиці не менше +12 °C.

Волога та гниль

Це один із проблемних моментів при вирощуванні кабачків. Дощова погода призводить до створення негативних умов, при яких зав’язі починають гнити. Ця чутливість до надмірної вологи може лишити довгоочікуваного врожаю.

Єдиний вихід допомогти рослині — накрити її плівкою або зробити невеликий тент. Це допоможе знизити вплив на овоч.

Якщо кабачкові квіти після дощу не встигли просохнути, вони починають гнити. При ураженні квітки є велика вірогідність, що і молода зав’язь також буде уражена. Нажаль, доведеться її обірвати. Доторкніться до квітки. Зазвичай вони легко відпадають самі.

Густа посадка

Висаджувати кабачки потрібно на відстані 40-80 см. Якщо занадто густо, буде прогресувати парниковий ефект. Це також призведе до утворення сприятливих умов для гниття.

Нестача або надлишок мікроелементів

При недостатньому підживленні бором і йодом у кабачків також виникають складнощі із цвітінням та зав’язями. Зрештою, завелика кількість добрив з азотом теж відноситься до порушення правил вирощування. Виправити становище з надлишком мікроелементів можна частими поливами.

попередня статтяВсього 5 хвилин і омлет на сніданок готовий
наступна стаття3 рослини, які стримують розростання малини: що посадити, щоб малинник не зайняв всю ділянку
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я