Спеція, яка сприяє росту крони та цвітінню у кімнатних рослин

0
Часник
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У догляді за кімнатними рослинами потрібно мати цілий арсенал добрив: для рясного цвітіння, для росту, від пожовтіння листя. Досвідчені квітоводи замість декількох засобів використовують один, властивості якого найкращим чином відображаються на підопічних. Мова йде про часниковий порошок.

Користь часникового порошку

Кімнатні рослини люблять органічні підкормки. Часник має у складі велику кількість вітамінів  (С, B1, B2, B6, D, E, PP) та мінеральних речовин (фосфор, калій, магній, натрій), які потрібні для цвітіння, росту та зміцнення імунітету. А фітонциди допомагають захищати рослини від грибків та гнильних бактерій.

Як приготувати добриво

Для приготування добрива потрібно взяти 1 ч.л. меленого сухого часнику та 1 л гарячої води (до 60 °C). Перемішайте інгредієнти, охолодіть та процедіть настій. Отриманою поживною речовиною підливають кімнатні рослини під корінь. Добриво використовують 1 раз на місяць.

Як варіант, для настою можна використовувати не тільки часниковий порошок, але і свіжий часник. Його дрібнять та заливають водою. Суміш має настоятись у герметичній скляній ємності протягом доби. Використовують по 1 ст.л. на 2 л води.

Часниковою водою поливають фіалки, орхідеї, герань. Від такого підживлення вони будуть краще рости та буде активніше проходити бутонізація. Часник — натуральний засіб, який замінить собою «хімію» з магазину.

попередня статтяРобимо із звичайного вінегрету святкову страву
наступна статтяЩо буде, якщо додати до котлетного фаршу цукор
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я