Як зробити, щоб рис та макарони не злипались

0
Макарони
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Рис та макарони — два розповсюджені гарніри до страв з м’яса, риби чи овочів. Вони прості у приготуванні, але іноді замість апетитного вигляду виходить справжня каша. В склад цих продуктів входить крохмаль. Під час варіння він виділяється у воду і набуває клейкої консистенції. Щоб макарони та рис не злипалися, утворюючи суцільну грудку, потрібно скористатись однією з кулінарних рекомендацій.

Прості рішення

Макарони потрібно варити у великій кількості воді. Якщо її мало, липкість крохмалю буде сильніше проявлятись. Для рису також є важливими пропорції. На одну частину крупи наливають 1,5 частини води.

Коли рис та макарони зваряться, додайте декілька чайних ложок рослинної олії. Як альтернативний варіант, можна використовувати оливкову. Гарнір рекомендується подавати відразу.

Як тільки макарони чи рис дійшли до готовності, їх потрібно відкинути на друшляк та добре промити водою. Далі можна додавати вершкове масло, олію чи соус, підливу. Все залежить від смаку та планів. Особливо цей спосіб підходить для випадку, коли макарони та рис потрібні для приготування інших страв (запіканки, салати).

Ще одна маленька хитрість полягає у додаванні лимонного соку. Смак дещо зміниться, але потім у поєднанні з сиром чи рибою буде смачно та оригінально. На 2,5 л води для макаронів беруть 40 мл соку. Можна замінити на яблучний оцет у кількості 1 ст.л. Кислота не дає крохмалю розпадатись у воді, тому гарнір виходить ідеальним.

Смачного!

попередня статтяДля чого господині натирають посуд цибулею перед миттям
наступна статтяРобимо із звичайного вінегрету святкову страву
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я