Цей інгредієнт не дасть потемніти картоплі у дерунах

4
Деруни на тарілці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви вже пробували готувати деруни, могли помітити їх здатність темніти. Проста страва, але має певний нюанс. Він пов’язаний із особливістю головного інгредієнта — картоплі. Розповімо декілька простих секретів, які дозволять зробити ваші деруни золотистими та смачними.

Кисломолочні продукти

Для того, щоб зберегти апетитний колір, до картопляної суміші потрібно додати 1 столову ложку сметани. Якщо у вас не виявилось в холодильнику сметани, візьміть тепле молоко. Однієї ложки цілком буде достатньо.

Лимонний сік

Не переживайте за кислий смак. Для збереження кольору потрібно зовсім трохи додати соку — одну столову ложку. Він не переб’є смак основних інгредієнтів у дерунах. У разі відсутності лимонного соку, можна розвести у воді лимонну кислоту.

Цибуля

Натерта цибулина — всім відомий інгредієнт. По-перше, він відмінно поєднується із картоплею. По-друге, виконує роль захисту її кольору.

Якщо ви вже натерли картоплю, відразу готуйте деруни. Не лишайте суміш стояти. Жоден інгредієнт не врятує від потемніння при довгому очікування смаження. Нехай ваші деруни виходять золотистими, ароматними та смачними.

попередня статтяЯк часник використовувати для захисту рослин від шкідників та хвороб
наступна статтяЯку вибрати сіль для соління огірків, щоб вони вийшли хрумкі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

4 КОМЕНТАРІ

  1. “вона набирає вологи, що і призводить до зміни кольору” – ??? Що за нісенітниця? Звідкіля це картопля “набирає вологи” і чому від неї темнішає? Насправді усе просто – поліфеноли, які містяться в картоплі, взаємодіють з киснем з повітря, що й призводить до зміни кольору. Ось так елементарна хімія перемагає дипломи редакторки та економістки. Невже “Досвідчена авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів, сертифікований копірайтер” не змогла просто погуглити причини потемніння картоплі?

  2. Дуже не гарно так коментувати пане Мирослав.Вибачте Ви чи не з Росії . Людина пропонує свій рецепт.Як нам багато ще треба вчитись як далеко відштовхнула нас назад радянський стрій життя .

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я