Лікарка розповіла, як подолати постійну тягу до солодкого

0
Лікарка розповіла, як подолати постійну тягу до солодкого
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб подолати потяг до солодкого потрібно збалансувати раціон і включити до нього достатньо білків, жирів, складних вуглеводів та клітковини. Про це розповіла лікарка ендокринолог, дієтолог Наталія Самойленко.

“Якщо ви робите тривалі перерви в їжі або маєте велике фізичне навантаження, то перше, до чого потягнеться рука, – це шоколадка або пиріжок”, – сказала лікар. Як вона пояснила, організм так прагне отримати швидку енергію з солодкого.

За словами експерта, при постійному бажанні з’їсти солодке не зайвим буде перевірити здоров’я. Такий стан може бути спричинений недоліком магнію або хрому, пояснила Наталія. Крім того, лікарка рекомендувала замінити цукерки, що лежать вдома, на горіхи і фрукти, налагодити режим сну і намагатися не “заїдати” стрес.

І варто пам’ятати, що невелике солодке частування не завдасть шкоди здоров’ю. Причина, через яку десерти мають погану репутацію, полягає у великій кількості цукру в їхньому складі.

попередня стаття6 харчових звичок, які позбавлять вас стресу
наступна статтяРецепт лінивого хачапурі – смачно та ситно: варіант сніданку за 10 хвилин
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я