Три способи висушити петрушку на зиму

0
Сушіння зелені на зиму
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Петрушка — універсальна зелень, яка має бути у кожної господині. Добре, якщо на грядці ще росте свіжа, але і про зимову заготівлю треба думати заздалегідь. Потім так приємно відкрити банку з сушеною ароматною петрушкою та доповнювати її смаком улюблені страви. Вона чудово підкреслює смак перших страв, риби, птиці чи м’яса. Як найпростіше висушити петрушку, читайте далі у статті.

На повітрі

Спосіб підійде, якщо погода ще радує сонцем та теплом. Можна зв’язати петрушку пучками та підвісити для сушіння, а можна дрібно порізати. Перший спосіб простіший та потребує менше підготовчих робіт. Якщо ви хочете сушити вже різану петрушку, тоді розкладіть її на пласких поверхнях. Можна у затінку. Як варіант, можна сушити у приміщенні. Воно має добре провітрюватись.

У духовій шафі

Духовку розігрівають до 45 °C. Розкладають тонким шаром на деко та сушать протягом 1,5-2 годин. Якщо петрушки багато, знадобиться 5-6 годин. Зелень періодично треба помішувати. Зверніть увагу, що двері духової шафи не закривають.

У мікрохвильовій печі

Сушити у мікрохвильовці просто, але невеликими порціями. Скляне блюдо застеліть паперовою серветкою. Петрушку сушать на максимальній потужності протягом 2 хвилин. При необхідності включають ще раз, але максимум на 1 хвилину, щоб не пересушити.

Таким самим чином можна сушити і іншу зелень, яку ви хочете зберегти на зиму. Кріп, базилік, кінза — ваші страви взимку будуть мати аромат літа.

попередня статтяНе пропустіть момент догляду, коли почали зав’язуватись качани капусти
наступна статтяЦе найсмачніший чай з лимону, який переверне вашу уяву про нього
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я